Muhabbet Kuşu

Yavru muhabbet kuşu aldığımız zaman ilk önce evi tanımasıdır.
Evi tanıması 1 hafta sürebilmektedir.

Kuşu elimizin avucuna alınması çok yanlış bir olaydır. Kuş sizden korkak ve bu korku devamlı kalabilir. Kuş eve alışmasına izin verin günde 3-4  defa yanına uğrayın ona yüksek sesle konuşmayın sakin bir şekilde güzel kuş tatlı kuş tarzı konuşursanız sizin açısından iyi olabilir.

Kuşu kesinlikle soğuk odaya falan koymayınız. Aksamları kafesin etrafını kapsayacak bir örtü ile kaplayınız. Kuş kesinlikle Ceyran da kalmaması gerekmektir. Hasta olma olasılığı çoktur.

Muhabbet kuşları sıcak iklimde yaşarlar ve soğuk ortamda kalmaları kesinlikler yanlıştır.
Her an hasta olma ihtimalleri çok yüksektir ve ölüm ile karşılaşabilirsiniz.

Muhabbet kuşu doğumdan 1 ay sonra alınabilir ve bakılabilir. Ona hoşgörülü davranırsanız ailenizin bir bireyi olacaktır. Sizinle konuşmaya çalışır sizinle oyun oynamaya çalışır sizin onu eğitmeniz gerekecektir.

Muhabbet kuşu küçük yaşta komut verilmesi gel ,git  tarzı kelimeler ile eğitilebilir.
Buna küçük yavru ile başlanırsa daha doğru olacaktır. Olgun kuş alırsanız sizi tanımaz eğitimi bile çok zor olacaktır.

Muhabbet kuşu dişi 1 yaşında iken, erkek  ise 8 aylık iken olgunlaşmıştır. Eğer kuşlar çift ise yavru bile alınabilir. Yavru alabilmek için Tek şey kuşların eş olmaları dır. 

Muhabbet kuşları  dişiler 4 yaşından sonra yaşlanır, erkek ise 6 yaşından sonra yaşlanmaktadır. Kuşların ömrü 8 ile 10 arası değişmektedir. Bazı kuşlar 15 sene yaşadığı görülmektedir.

Muhabbet kuşu dişi erkek ayrımı ise:mavi ve tonları erkek sarı ve tonları ise dişidir. Ama bazı kuşlarda değişilikler görülmektedir.



   







Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Otomobil Ses Sistemi Tesisatı Bağlama

Muhabbet Kuşu Üretimi Nasıl Yapılır