Direksiyon Sınavında Yapmanız Gerekenler

İlk önce sınav yerine zamanın da gelmek. 5 dakika bile geç gelseniz buda size sınav dan men edecektir.

İlk önce arabaya binmeden önce yapacağınız şey öğretici kişi aracın ön kaputunu açın diyecektir.
Ve siz kabutu açabiliyormusunuz diye bakacak. Sonra bildiklerini say diyebilir yada şunlar bunlar ne diye soru soracaktır.

Sonra arka bağajı açın diyecek.

Ve isletme nerde kirko,çekme halatı,reflektör hangisi yangın söndürme tüpü, ne gibi sorular soracak sakin olmanız ve aceleci davranmamanız gerekir.Bunlarıda bildinizden sonra Arabaya bindirecektir.

Arabaya bindikten sonra size 3-4 dakika soru soracaktır. Devir saati hangisi hız göstergesi hangisi sinyaller,silecek ve haralet göstergesini soracaktır. Aceleci davranmazsanız geçersiniz.

Sonra sür der ve normal hiz 1 vites ve 2 vitesde 40 KM geçmiyecek hızda gidin.40 km eğer geçerseniz 3 vitese atmanız gerekir bunuda unutmayın .

Biraz araç sürdükten sonra sağa aracı çektirip 25 METRE geri geri gelmenizi isteyecektir.

Bunuda yaptıktan sonra arabayı 2 duba arasına park etmenizi isteyecektir. Bunda yapmanız gereken olay ön dubaya arabanın arka lastiğini denk getirmek ve bir tur direksiyonu sağ çevirmek ve sonra tam sol yaparak park etmek bunu yaparken sağ aynanızı aşagıya indirmenizde fayda vardır.

Bundan sonra ise arabayı L parketme bu  ise normal park kadar kolay olsaya bir çok kişi kala biliyor dubaya yaklaşmadan tam sağ yaptıktan sonra aracı toparladınmı olay çözülmüş olacaktır.

Ve son olay aniden durmak hoca size hafif yokuş aşağıya inen bir yoldan hızlan der ve DUR dediği anda durmanız,ve aracın sakına stop etmemeniz gerekir orda yapmanız gereken olay devriyaj fren araç stop ederse kaldınız 


En önemlisi olan şeyler sinyalleri vermek .geri geri gelirken dörtlünüzü yakmanız ve aynalarınızı devamlı kontrol etmeniz ve sakin olun 

Yorumlar

  1. Bende girdim direksiyon sınavına ve geçtim hocalar çok iyi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Muhabbet Kuşu

Otomobil Ses Sistemi Tesisatı Bağlama

Muhabbet Kuşu Üretimi Nasıl Yapılır